Еден од синонимите за пристигната есен е хризантемата. Нејзината крошна исполнета со густи цветови е драгоцен украс за секој дом. Потрудете се да набавите барем една садница, или пак да наберете букет од старите сорти. Тие, покрај тоа што изгледаат убаво, мирисаат уникатно и инспиративно. Хризантемата е перена, која ја губи лисната маса во зима, напролет повторно разлистува и наесен цвета. Пожелно е во зима да биде посадена во земја на отворено.Есенско-зимски растенија за разубавување на вашиот дом Есенско-зимски растенија за разубавување на вашиот дом Есенско-зимски растенија за разубавување на вашиот дом Есенско-зимски растенија за разубавување на вашиот дом Есенско-зимски растенија за разубавување на вашиот домЗимските темјанушки (виоли) се вистинско чудо на природата. Тие се цветен расад кој му пркоси на мразот. Во најладните денови се вкочануваат од студот, но при првото зимско сонце ќе ги видите во полн сјај. Не заборавајте да ги полевате и во текот на зимата, мразот брзо ја извлекува влагата од почвата, па потребно е повремено полевање. Како едногодишна култура темјанушката вирее до јуни-јули евентуално август.Есенско-зимски растенија за разубавување на вашиот дом Есенско-зимски растенија за разубавување на вашиот домГрадинарскиот центар ФОЈА ви нуди широк избор на бои и големини од овие растенија.