Зошто луѓето кои преживеале траума се емотивно затворени?

Блокирањето и избегнувањето на емоции може да биде успешно, но само на краткорочен план.

Што ќе се случи ако престанете да пиете пилули за контрацепција по долгогодишна употреба?

Денес пилулите за контрацепција не се користат само за заштита од несакана бременост, туку и за регулирање на некои хормонални проблеми.
Датум: 24 Apr 2018

Жените почесто страдаат од мигрени, а науката е блиску до откритие зошто е тоа така

Околу 75% од вкупниот број луѓе кои страдаат од мигрени се жени.

Колку здравствените грешки од минатото ќе ве прогонуваат во иднина?

Како да се сведат на минимум штетните последици од пушењето цигари, пиењето алкохол и држењето нездрави диети?

Се туширате секој ден? Имаме лоши вести за вас!

Ако ги прашате докторите, тие без сомнение ќе ви одговорат дека не е добро да се туширате секојдневно.

Бакнувачи, внимавајте: 7 болести кои се поврзани со мононуклеозата

Сериозни здравствени нарушувања кои може да настанат само поради еден бакнеж.

8 продукти кои се покорисни за женското здравје од суперхраната

Дали и „обичните“ прехранбени производи како лукот, доматите и кокосот се добри за женското здравје?
Датум: 17 Apr 2018

Подобро од таблети: Рецепт за најстариот лек против менструални болки

Народната медицина некогаш била единствената помош при отстранување на непријатните несакани последици од месечниот циклус

Синдром на хроничен умор – необјаснива појава при која ни одмор не помага

Ако симптомите не ги предизвикува некоја медицински утврдена причина, тогаш многу е веројатно дека се работи за синдром на хроничен умор.

11 здравствени ризици поврзани со мигрените

Доколку страдате од мигрени, тогаш можеби се наоѓате во ризичните групи за некои заболувања.

5 погрешни сфаќања за анксиозноста кои сè уште се доста чести меѓу луѓето

И покрај кампањите за подигнување на свесноста, многумина сè уште мислат дека менталното нарушување е „само во главата“ и дека „ништо не му е, ќе помине“.

Како предолгото седење може да го влоши памтењето?

Освен што предизвикува низа физички проблеми, предолгото седење може да биде причина и за губење на меморијата.