Прекрасната готска капела на Универзитетот Кембриџ претворена во небо полно со ѕвезди

Дигиталниот проекциски артист Мигел Шевалиер ја претворил универзитетската капела во прекрасна позадина за неговото спектакуларно лајт-шоу.

Одлична анимација ни покажува како ги криеме нашите вистински чувства од светот

Како што растеме, така ставаме маска на нашето лице и ги потиснуваме нашите чувства со цел да изгледаме опуштено, силно... И токму поради оваа маска едноставно не можеме да уживаме во животот во целост.

Артисти ни покажуваат како би изгледале шумите доколку се биолуминисцентни

Неверојатно видео кое нè води низ прекрасни природни пејзажи и ни овозможува сосема поинаков поглед кон овој свет кој толку добро го познаваме...

Париз vs. Њујорк низ забавно видео

Париз и Њујорк се толку импресивни што луѓето не престануваат да ги споредуваат.

Турска фантазија

Ова видео ќе ви овозможи не само да видите како неговиот креатор ја видел Турција, туку и да ја почувствувате, веројатно приближно онака како што ја почувствувал и самиот тој.

Како изгледа да се биде внатре во сред огномет?

...или онаму каде што се случуваат оние бројни мали експлозии кои го бојат небото на прекрасен начин.

Кратко видео кое ќе ве расположи ако сте тажни

Станува збор за едно слатко кученце кое тајно му помага на својот преморен сопственик во подготовката на вечерата откако ќе се врати од работа.

Краток анимиран филм: Вселенскиот поштар Џони

Погледнете го ова интересно видео кое ќе ви ја покаже негативната страна на мрзливоста, невниманието и негрижата и последиците кои можат да произлезат од нив.

Видео прошетка низ прекрасната Будимпешта

Видео продуцентот Џо Сајмон добил нова камера која добил можност да ја тестира токму кога се нашол во преубавата Будимпешта.

Летајте над прекрасната дива природа во Мексико

Регионот Ла Уастека Потосина во Мексико е еден од најубавите делови на светот.

Како ќе реагирате ако ве поканат на сопствениот погреб?

Ги поканиле бесните возачи на нивниот погреб, а тие ја прифатиле необичната покана и си заминале со солзи во очите.
Датум: 15 апр 2014
, Автор: