Неверојатни полициски скици направени од описите на ликовите во вашите омилени книги

Кога станува збор за физичкиот изглед на своите ликови, добриот писател има моќ да нацрта слика со зборови. Многу често тие обрнуваат големо внимание на описите, како и на атрибутите кои помагаат да се изгради нечија личност, а потоа и цела новела. Ако книгата со тек на време се претвори во филм и овие внимателно одбрани детали се занемарени, тогаш целосно се губи ликот кој сите ние го имаме во нашата глава.

Кетнис Евердин - Игрите на гладните, напишана од Сузан Колинс

Кетнис Евердин – Игрите на гладните, напишана од Сузан Колинс

Артистот Брајан Џозеф Дејвис, кој работи во филмската индустрија, преку неговиот сегашен проект ни покажува како изгледаат полициските скици на добро познатите ликови направени од описите во книгите. Тој ги создава овие цртежи со софтверот кој го користи полицијата, а потоа манипулира со нив со цел да ја долови визијата на авторот. Фасцинантно е да се гледа како зборовите можат да оживеат. Погледнете.


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар