Напуштени области претворени во застрашувачки локации од фантазијата

Фотографот зад оваа серија фотографии, Карен Јерзик, вели дека токму смртта на нејзиниот татко била причина за започнувањето на оваа кариера. Одеднаш нејзините фотографии почнале да искажуваат емоции, различни приказни и чувства што биле директен одраз на начинот на кој се чувствувала. Таа ги истурила сите чувства во нејзината работа и научила како да ги контролира и насочува кон креативни идеи. Кога конечно ја научила поврзаноста помеѓу фотографијата и емоцијата, таа почнала да ги создава овие неверојатни дела…


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар