Надреални илустрации за љубителите на книгите

Џунго Ли е корејски артист и илустратор. Тој создава надреални илустрации инкорпорирајќи ги книгите во нашето секојдневно опкружување, додека паралелно работи и на својата прва сликовница. Џунго создава рачно нацртаните слики кои потоа се скенираат и обработуваат дигитално. Неговата работа едноставно ќе ве остави без зборови.

Есен

Есен


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар