Градење сигурност преку несигурности: Луѓето ги споделуваат своите најтемни проблеми

Фотографот Стив Роузенфилд ги споделува најдлабоките и најтемните мисли на луѓето преку моќната серија фотографии наречена „What I Be.“ Во последниве 5 години, тој прашал околу 2.500 луѓе да ги споделат своите најинтимни несигурности така што секој од нив треба да ја заврши реченицата: „Јас не сум моето…“ Учесниците во овој проект споделиле голем број несигурности, лични проблеми, квалитети и искуства кои вклучуваат ментални болести, сексуалност, слика за телото, сексуална злоупотреба и уште многу други тешки теми со кои секојдневно се борат.

Јас не сум мојата несреќа.

Јас не сум мојата несреќа.

Со тврдењето дека тие не се тоа со кое што се борат, тие признаваат дека ги имаат овие проблеми, но не им дозволуваат да ги дефинираат како личност. Тие не ги негираат своите несигурности, туку ги прифаќаат и се справуваат со нив пренесувајќи ни многу важна и моќна порака за животот…

 

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар