Артист црта реалистични портрети на неговите дланки и потоа со допир ги пресликува врз хартија

Наместо да црта директно на хартија, овој артист кој е и учител во основно училиште, прави неверојатни цртежи на неговата дланка која потоа ја користи како печат. Расел Пауел црта многу брзо, не дозволувајќи ѝ на бојата да се исуши и правејќи ги линиите на неговата кожа дел од уметничкото дело. Погледнете…

(1) Артист црта реалистични портрети на неговите дланки и потоа со допир ги пресликува врз хартија


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар