11 филмови инспирирани од поеми

И поетските дела можат да послужат како инспирација за успешен филм.

10 најубави природни езера во светот

Некои од овие прекрасни езера се блиску до нас, а некои пак, се тешко достапни за луѓето.

12 начини на кои мачките скриено ја искажуваат својата љубов

Аргументи против оние кои велат дека мачките не знаат да сакаат.

10 нешта кои треба да ги разберете за девојката што сака да биде сама

Ако познавате девојка која сака да биде сама, важно е да разберете некои работи кои ќе ви помогнат да ја сфатите нејзината желба.
Датум: 13 Apr 2018

Секоја жена треба да ги знае: 6 можни симптоми на рак на јајници

Следете ги симптомите, но и никогаш не ги испуштајте редовните гинеколошки прегледи.

Урнебесни и чудни фотографии од руски венчавки

Додека поголемиот дел од светот се обидува да ја долови романсата и љубовта помеѓу парот, руските парови му дозволуваат на хуморот да заблеска.
Датум: 13 Apr 2018

21 факт за загадувањето со пластика и 10 нешта што вие можете да ги смените

Изгледа како да не можеме да го избегнеме загадувањето со пластика...
Датум: 13 Apr 2018

5-те најлесни јазици за учење и извори од кои можете да ги научите

Единствениот проблем е што учењето нов јазик одзема многу време, понекогаш вклучувајќи десетици, па дури и илјадници часови учење.
Датум: 13 Apr 2018

Апаратите за сушење раце може да бидат опасни за вашето здравје

Прочитајте зошто треба да ги избегнувате апаратите за сушење раце во јавни тоалети.

Што се Дикулови вежби и на кој начин можат да ви го променат животот?

Може да биде вистински предизвик да се справите со хроничната болка, но замислете како би било засекогаш да се ослободите од неа.
Датум: 13 Apr 2018

Илузија која маѓепсува: Знаете ли што е Трокслеров ефект?

Проверете колку долго можете да останете концентрирани на едно нешто?
12